Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Comunicate, Știri

Procedura de anulare a accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante la 31.08.2024 inclusiv

În scopul imbunatatirii colectarii creantelor bugetare in contextul economic actual și stimularea conformarii voluntare a contribuabililor la plata obligatiilor fiscale, prin Hotărârea Consiliului Local Cornetu nr.75 din 30.09.2024, a fost aprobată procedura de anulare a accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante la 31.08.2024 inclusiv, constând în creanțe de natură fiscală datorate bugetului local al comunei Cornetu.

Această procedura se aplica pana la data de 25.11.2024 inclusiv, pentru toate categoriile de debitori, persoane juridice, persoane fizice, asocieri sau entități fără personalitate juridică, persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii liberale, care la data de 31.08.2024 inclusiv au obligații bugetare restante constând în creanțe de natura fiscală, datorate bugetului local al comunei Cornetu.

Debitorii care intenționează să beneficieze de anularea obligațiilor bugetare accesorii pot notifica organul fiscal competent cu privire la intenția lor pînă cel mai târziu la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor și nu mai târziu de data de 25 noiembrie 2024 sub sancțiunea decăderii.

Pentru informații vă puteți adresa Compartimentului Impozite si Taxe Locale, Autorizari, Transport local – Primăria Cornetu, direct la sediul primăriei sau la următoarele telefoane:
021-4689220 interior 21

0732.222.483
0732.222.487

 

  • Prin obligații bugetare principale restante la 31.08.2024 inclusiv se inteleg:

– obligații bugetare pentru care s-a împlinit scadența sau termenul de plată până la data de 31 august 2024, inclusiv. Sunt considerate obligații bugetare principale restante și obligațiile bugetare principale datorate de debitorul aflat în insolvență pentru care s-a împlinit scadența până la data de 31 august 2024 inclusiv, independent de existența unui tabel de creanțe sau a unui program de plată a creanțelor;

– diferenţele de obligaţii bugetare principale stabilite prin decizie de impunere comunicate până la data de 31 august 2024 inclusiv, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată prevăzut la art. 156 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, precum și diferențele de obligații bugetare principale aferente perioadelor fiscale de până la data de 31 august 2024 inclusiv, stabilite de organul fiscal local prin decizie de impunere emisă și comunicată până la data intrarii în vigoare a OUG nr.
107/04.09.2024, ca urmare a unei inspecții fiscale

– obligații bugetare principale aferente perioadelor fiscale de până la data de 31 august 2024 inclusiv, stabilite prin decizie de impunere emisa din oficiu de organul fiscal sau prin decizie de impunere emisa urmare a prelucrarii declarației de impunere depusă cu întârziere de către contribuabil, sau ca urmare a- activitatii de inspectie fiscala, decizii emise în perioada cuprinsă între 1 septembrie 2024 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv;

– alte obligaţii de plată individualizate în titluri executorii emise potrivit legii şi existente în evidenţa organului fiscal în vederea recuperării la data de 31 august inclusiv, precum și obligațiile bugetare principale stabilite de alte organe decât organele fiscale, aferente perioadelor fiscale de până la data de 31 august 2024, transmise spre recuperare organelor fiscale în perioada cuprinsă între 1 septembrie 2024 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv.

  • Accesoriile aferente obligaţiilor bugetare principale datorate bugetului local al comunei Cornetu, restante la data de 31 august 2024 inclusiv, se anulează dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

1. Toate obligațiile bugetare principale restante la 31 august 2024 inclusiv, datorate bugetului local se sting prin orice modalitate prevazută de lege până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, dar nu mai târziu de data de 25 noiembrie 2024 inclusiv;
2. Sunt stinse prin orice modalitate prevăzută de lege, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, toate obligațiile bugetare principale și accesorii administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 septembrie 2024 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, dar nu mai târziu de data de 25 noiembrie
2024;
3. Debitorul depune cererea de anulare a accesoriilor după îndeplinirea în mod corespunzător a condițiilor prevăzute la punctul 1 și 2, până la data de 25 noiembrie 2024 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Accesoriile achitate până la data adoptării prezentei hotărâri nu fac obiectul prezentei proceduri.

  • Accesoriile aferente diferenţelor de obligaţii bugetare principale declarate suplimentar de debitori prin declaraţie rectificativă, prin care se corectează obligaţiile bugetare principale cu scadenţe anterioare datei de 31 august 2024 inclusiv, administrate de organul fiscal local, se anulează dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

a) declaraţia rectificativă este depusă începând cu data de 1 septembrie 2024 până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, dar nu mai târziu de data de 25 noiembrie 2024, inclusiv;
b) toate obligaţiile bugetare principale individualizate în declaraţia rectificativă se sting prin orice modalitate prevăzută de lege până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, dar nu mai târziude data de 25 noiembrie 2024, inclusiv;
c) sunt indeplinite in mod corespunzator și conditiile prevazute la punctele 1 – 3 de mai sus.

In categoria obligatiilor bugetare (de natura fiscala) ce trebuie stinse pana la data de 25 noiembrie 2024 intra impozitele si taxele locale, amenzile contraventionale, precum si alte obligații fiscale individualizate prin titluri executorii constând în hotărâri judecătorești.

 

 

 

 

 

Programul „Investigăm, salvăm!”

În cadrul programului „Investigăm, salvăm!”, dacă aveți domiciliul sau reședința în comuna Cornetu, beneficiați de analize și consiliere medicală gratuite, în scopul identificării din timp a unor boli cronice precum diabetul, bolile cardivasculare, obezitatea și alte afecțiuni.

Pentru mai multe informații sunați la 0752 292 374 


Combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți), prin tratament terestru 11 – 17 septembrie 2024

În perioada 11.09.2024 – 17.09.2024, în funcție de condițiile meteo, va avea loc o nouă acțiune pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți), prin tratament terestru, pe străzile și spațiile verzi de utilitate publică din interiorul localităților din județul Ilfov, în intervalul orar 22:00 – 05:00.

Responsabil din partea comunei noastre, care poate fi contactat în caz de necesitate este domnul ZAMFIR MIHAI 📞 0732 222 495

Se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha. Produsul acționează prin contact și ingestie (substanța activă permetrin, piperonil butoxid, prallethrin) și este TOXIC pentru albine, pești și organisme acvatice.

Vă rugam să țineți ferestrele închise, să evitați zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție și să nu transportați alimente neambalate/neacoperite în zona de lucru

Acțiunea are loc în baza protocolului de cooperare încheiat între Județul Ilfov – Consiliul Județean, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov și unitatea administrativ-teritorială Cornetu. Mașina implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Măsuri de prim ajutor recomandate de producător:

Contact cu pielea: Scoateți toate hainele contaminate. Faceți imediat un duș. Sunați la
medic. Spălați îmbrăcămintea contaminată înainte de reutilizare.
Contact cu ochii: Scoateți orice lentilă de contact. Spălați imediat din abundență timp de cel puțin 15 minute, deschizând larg pleoapele. Consultați un medic dacă problema persistă.
Inhalare: Mutați subiectul la aer curat. Dacă respirația se oprește, faceți respirație artificială, Sunați imediat la medic.
Ingestie: Sunați imediat la medic. Nu provocați voma. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.

Combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți), prin tratament terestru 12 – 20 august 2024

În perioada 12.08.2024 – 20.08.2024, în funcție de condițiile meteo, va avea loc o nouă acțiune pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți), prin tratament terestru, pe străzile și spațiile verzi de utilitate publică din interiorul localităților din județul Ilfov, în intervalul orar 22:00 – 05:00.

Se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha. Produsul acționează prin contact și ingestie (substanța activă permetrin, piperonil butoxid, prallethrin) și este TOXIC pentru albine, pești și organisme acvatice.

Vă rugam să țineți ferestrele închise, să evitați zonele unde se efectuează serviciile de dezinsecție și să nu transportați alimente neambalate/neacoperite în zona de lucru

Acțiunea are loc în baza protocolului de cooperare încheiat între Județul Ilfov – Consiliul Județean, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov și unitatea administrativ-teritorială Cornetu. Mașina implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Măsuri de prim ajutor recomandate de producător:

  • Contact cu pielea: Scoateți toate hainele contaminate. Faceți imediat un duș. Sunați la
    medic. Spălați îmbrăcămintea contaminată înainte de reutilizare.
  • Contact cu ochii: Scoateți orice lentilă de contact. Spălați imediat din abundență timp de cel puțin 15 minute, deschizând larg pleoapele. Consultați un medic dacă problema persistă.
  • Inhalare: Mutați subiectul la aer curat. Dacă respirația se oprește, faceți respirație artificială, Sunați imediat la medic.
  • Ingestie: Sunați imediat la medic. Nu provocați voma. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul „Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile S.A., titular al proiectului „Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: proiectul se supune evaluării impactului asupra mediului, se supune evaluării adecvate și se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă, de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, inclusiv în context transfrontalier, pentru proiectul „Amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”, propus a fi amplasat în județele Călărași, Giurgiu și Ilfov.

1. Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului: Agenția Națională pentru Protecția Mediului din str. Splaiul Independenței nr. 294, sector 6, București, în zilele de luni – joi, între orele 08.30 – 16.00 și vineri între orele 08.30 – 13.30, la adresa de internet www.anpm.ro, la secțiunea Reglementări/Acordul de mediu/Drafturi acte de reglementare.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

2. Publicul interesat poate depune propuneri în ceea ce privește conținutul raportului privind impactul asupra mediului la sediul autorității competente pentru protecția mediului: Agenția Națională pentru Protecția Mediului, în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

Combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți), prin tratament terestru 24 iulie 2024

Ca urmare a ploilor frecvente și temperaturilor ridicate, s-au creat condiții propice pentru apariția insectelor dăunătoare.
Prin urmare, în data de 24 iulie, începând cu ora 22:00, va avea loc în Cornetu o nouă acțiune pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți), prin tratament terestru, în interiorul localității. Acțiunea are loc în baza protocolului de cooperare încheiat între Județul Ilfov – Consiliul Județean, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov și unitatea administrativ-teritorială Cornetu.

Responsabil din partea comunei noastre, care poate fi contactat în caz de necesitate este domnul ZAMFIR MIHAI 📞 0732 222 495

Se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.

Mașina implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Informare asupra schemei de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la CULTURA DE USTUROI în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei


Informare asupra schemei de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la CULTURA DE TOMATE în spații protejate în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Informare – măsuri de prevenire a incendiilor și efectelor caniculei

1. MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR
Vă reamintim că în perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este INTERZISĂ.
Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută numai cu respectarea următoarelor prevederi generale:
• Condiții meteorologice fără vânt;
• Colectarea în grămezi a vegetației uscate și a resturilor vegetale în cantități astfel încât arderea să poată fi controlată;
• Executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/ construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
• Curățarea de vegetație a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o distanță de 5 m (în cadrul gospodăriei cetățenești această condiție nu este obligatorie);
• Desfășurarea arderii numai pe timp de zi;
• Asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
• Supravegherea permanentă a arderii;
• Stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
• Interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Este INTERZISĂ aruncarea la întâmplare a ţigărilor, chibriturilor sau a altor obiecte aprinse.
Focurile în aer liber cum sunt cele pentru arderea miriştilor, tufărişurilor, stufului sau a vegetaţiei ierboase, nesupravegheate sau efectuate pe timp de vânt puternic, pot degenera în incendii de proporţii cu efecte grave asupra securităţii vieţii şi a bunurilor. Un comportament corect asigură siguranţa dumneavoastră şi a bunurilor materiale!

2. MASURI CE TREBUIE INTREPRINSE LA UTILIZAREA FOCULUI DESCHIS PENTRU GRATAR
Se recomandă cetățenilor care aleg să meargă la grătar, să respecte următoarele măsuri preventive:
• faceți focul pentru grătar doar în locurile special amenajate pentru picnic de către autoritățile locale;
• respectați instrucțiunile de apărare împotriva incendiilor afișate sau dispuse de personalul silvic;
• nu aprindeți focul în pădure;
• păstrați lângă foc o rezervă de apă, pentru a putea stinge imediat vegetația uscată ce s-ar putea aprinde;
• sunt interzise accesul cu autovehicule personale pe drumurile forestiere și aprinderea focului la o distanță mai mică de 100 m de lizierea pădurii;
• nu lăsați copiii să se joace cu focul!

3. MĂSURI DE PROTECȚIE PENTRU PERIOADELE CANICULARE
• evitați pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11-18;
• dacă aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală;
• purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise;
• beți zilnic între 1,5 — 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete;
• evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină sau de zahăr;
• consumați fructe și legume proaspete;
• evitați activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie;
• pe parcursul zilei faceți dușuri călduțe, fără a vă șterge de apă;
• nu consumați alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți), prin tratament terestru

În data de 19 iunie, începând cu ora 22:00, va avea loc în Cornetu o nouă acțiune pentru combaterea insectelor de disconfort (țânțari adulți), prin tratament terestru, în interiorul localității. Acțiunea are loc în baza protocolului de cooperare încheiat între Județul Ilfov – Consiliul Județean, Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov și unitatea administrativ-teritorială Cornetu.

Responsabil din partea comunei noastre, care poate fi contactat în caz de necesitate este domnul ZAMFIR MIHAI 📞 0732 222 495

Se va folosi insecticidul STING, în doză de 30 ml/ha. Produsul este toxic pentru albine, pești și organisme acvatice.

Mașina implicată în campania de dezinsecție este dotată cu GPS și va putea fi urmărită în timp real pe o hartă interactivă, conform link-ului postat pe pagina Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov.

Acțiunea avio de larvicidare pentru combaterea țânțarilor adulți – iunie 2024

Urmează o nouă intervenție pentru combaterea țânțarilor adulți. Aceasta implică o acțiune avio de larvicidare și se va desfășura pe marginea cursurilor de apă, gropi de gunoi și alte focare în care se impune această intervenție.

👉Acțiunea avio desfășurată prin Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov va avea loc în perioada 13-19 iunie 2024, dimineața, după ora 6:30, în funcție de condițiile meteo.

👉Substanța folosită este VECTOBAC WG, insecticid biologic din categoria biocide tip 18, pe bază de Bacillus Thuringiensis, în doză de 0,6 kg/ha.  și nu are efect asupra florei și faunei terestre și acvatice. Produsul folosit în acțiunea de larvicidare (avio) NU este toxic pentru albine !

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial