Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Concursul de muzică uşoară pentru copii ”JOLT KERESTELY” (28 septembrie 2019)

Primăria Cornetu prin Centrul Cultural Cornetu, a organizat în data de 28 septembrie 2019, în Sala de spectacole a Centrului Cultural Cornetu, Concursul de muzică uşoară pentru copii ”JOLT KERESTELY”.

Organizatorii acestui proiect cultural şi-au propus, pe lângă descoperirea şi lansarea de noi talente, stimularea şi încurajarea tinerilor interpreţi cât şi punerea în valoare a muzicii româneşti şi internaţionale de calitate. De asemenea, prin schimburile cultural – artistice, s-au legat prietenii între copii iar profesorii îndrumători au avut un prilej de schimburi de experienţă privind modalităţile de interpretare a muzicii vocale.
Având în vedere denumirea dată acestei manifestari, s-a urmărit promovarea pieselor din bogatul repertoriu pentru copii şi nu numai, pe care le-a compus prolificul Jolt Kerestely.
Concursul a cuprins trei secţiuni:
1. SECŢIUNEA I – cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani;
2. SECŢIUNEA a II-a – cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani;
3. SECŢIUNEA a III-a – cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani.
Prin regulamentul de desfăşurare a concursului, s-a stabilit interpretarea a 2 (două) piese, prima din repertoriul muzicii uşoare româneşti sau internaţionale, iar a doua din repertoriul compozitorului JOLT KERESTELY.
În urma înscrieirilor într-un număr impresionant de copii – 70, juriul prin organizatorii acestui concurs au transmis concurenţilor să-şi stabilească pentru interpretare una din cele două piese.
Juriul a fost alcătuit din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti, astfel:
– JOLT KERESTELY – preşedintele juriului;
– CRISTINA MANOLIU – membru al juriului;
– STELA ENACHE – membru al juriului;
– MARINA FLOREA – membru al juriului;
– MARIAN NISTOR – membru al juriului.
– Prezentatorul concursului a fost OCTAVIAN URSULESCU.
Concursul a debutat cu interpretarea de către Corala ”Corneţenii” a Centrului Cultural Cornetu, dirijată de col.(r) prof. MARIUS CRUCIANU, a Imnului ”Micii Corneţeni” compus de către compozitorul JOLT KERESTELY special pentru copiii acestei localităţi.
Deschiderea Concursului de muzică uşoară pentru copii ”JOLT KERESTELY” a fost oficiată de primarul comunei Cornetu, domnul STOICA ADRIAN EDUARD, ce ne-a onorat cu prezenţa pe toată durata acestuia de la 10.00 până la 20.00.
Au participat copii din Bucureşti, Ilfov, Braşov, Piteşti, Ploieşti, Călăraşi, Câmpulung Moldovenesc, Râmnicu Vâlcea, Bârlad, Vaslui, Tecuci, Craiova, Galaţi, Târgu Jiu, Slobozia, Iaşi.
Dacă s-au înscris 70 de concurenţi doar 59 au reuşit să se prezinte la concurs. Toţi copiii au primit dilpome de participare, cadouri, dulciuri.

La SECŢIUNEA I – cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani, s-au prezentat 17 copii iar câştigători au fost:
Premiul I – CONDILĂ ROBERT MARIUS – Bucureşti;
Premiul II – HANDOCA TIBERIU IOAN – Otopeni;
Premiul III – DĂNEŢIU CARINA SOFIA – Voluntari;
Menţiune – FACUŞ DARIA ANDREEA – Măgurele.

La SECŢIUNEA a II-a – cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani, s-au prezentat 31 copii iar câştigători au fost:
Premiul I – BUEA VALENTIN IRINEL – Baloteşti;
Premiul II – GHEORGHE ELENA IRINA – Râmnicu Vâlcea;
Premiul III – BLEOJU AMALIA MARIA – Bârlad;
Premiul III – IONESCU MARA ADRIANA – Bucureşti;
Menţiune – GHERMAN LORENA MARIA – Râmnicu Vâlcea;
Menţiune – SUSANU MAYA ALESSIA – Iaşi.

La SECŢIUNEA a III-a – cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani, s-au prezentat 11 copii iar câştigători au fost:
Premiul I – VELEA OANA MARIA – Bucureşti;
Premiul II – MANOLESCU ANA MARINA – Bucureşti.

MARELE PREMIU al Concursului de muzică uşoară pentru copii ”JOLT KERESTELY” a fost obţinut de TICAN ANDREEA CRISTINA din Bucureşti.

Premiul al III-lea şi Menţiunea de la a treia categorie de varstă (13-16 ani) au fost direcţionate la a doua categorie de varstă (9 – 12 ani) unde au fost mult mai mulţi concurenţi înscrişi şi au avut note mai mari, conform regulamentului (Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui premiile în funcţie de valoarea concurenţilor).
Au mai fost acordate patru premii speciale, două de către compozitorul Jolt Kerestely concurenţilor GHEORGHIU ANGELA IOANA şi BORDEIANU ELENA ANTONIA şi două de către Asociaţia Artiştilor Plastici TRAI-ART, concurenţilor BUEA VALENTIN IRINEL şi BORDEIANU ELENA ANTONIA conform regulamentului (Pot fi acordate şi alte premii oferite de mass-media, alte instituţii şi/sau sponsori care nu pot depăşi în valoare premiile acordate de organizatori).
După deliberarea juriului şi acordarea premiilor în finalul concursului o parte din membrii juriului au susţinut un minirecital muzical. Au cântat şi ne-au încântat CRISTINA MANOLIU SAVULESCU, MARINA FLOREA, MARIAN NISTOR&DORINA PARASCHIV NISTOR şi STELA ENACHE care a reuşit să umple scena de copii.
În finalul Concursului de muzică uşoară pentru copii ”JOLT KERESTELY” – TICAN ANDREEA CRISTINA câştigătoarea MARELUI PREMIU, a interpretat într-o manieră diafană piesa ”Copacul” a compozitorului JOLT KERESTELY.
Concursul a fost de o înaltă ţinută artistică, copii fiind foarte talentaţi şi bine pregătiţi şi chiar dacă s-a desfăşurat pe durata aproape a 10 ore, considerăm că a fost un regal muzical de care s-a bucurat toată lumea prezentă la acest eveniment.
Nu putem să omitem munca de sisif pe care o depun profesorii pentru a ajunge la acest nivel cu învăţăceii dumnealor.
Totodată trebuie amintită munca asiduă depusă pentru organizarea concursului de către personalul şi colaboratorii centrului şi doresc să evidenţiez pe ştefan Ciobanu, Mihai Zamfir, Paula Mihai, Bobe Roxana şi Monica Georgescu.
În speranţa că obiectivele evenimentului nostru şi-au atins scopul şi toată lumea a plecat încărcată de sentimente de bucurie şi mulţumire sufletească, am lansat invitaţia pentru anul următor, când sperăm ca ediţia a II-a să o transformăm în Festival.

Foto: Dana Corina Popescu şi Alexandru Posea
Directorul Centrului Cultural Cornetu
Col. (r) prof. Marius Crucianu