15 Decembrie 2019 07:11:42
Navigare
· PRIMA PAGINA
· PROGRAM CU PUBLICUL
· PROGRAM AUDIENTE
· NOUTATI
· PROIECTE
· LEGATURI UTILE
· CAUTA IN SITE
· HARTA CORNETU
· HARTA SITE
· ALBUM FOTO
· Informatii de interes public
· Sugestii si reclamatii
· ACHIZITII PUBLICE
· CONCURSURI
· PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Meteo
Evenimente Centrul Cultural
Va invitam la spectacolul ZAMBETUL MUZICII, care va avea loc vineri, 13 decembrie 2019, in Sala de spectacole a Centrului Cultural Cornetu.
VINERI, 29 NOIEMBRIE, ORA 17.00, SPECTACOL DEDICAT ZILEI NATIONALE A ROMANIEI SI ZILEI SFANTULUI APOSTOL ANDREISAMBATA, 16 NOIEMBRIE, ORA 11.00, in foaierul Centrului Cultural Cornetu va avea loc CENACLUL LITERAR - MUZICAL "AM IUBIT IUBIREA"
Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, a avut loc în foaierul Centrului Cultural Cornetu cenaclul literar - muzical A(M) IUBI(T) IUBIREA, o manifestare culturală care a avut ca prim scop omagierea poetei Nina Cassian la 95 ani de la naştere, dar în principal aducerea publicului corneţean mai aproape de cultură, de artă, de frumos în general.
Cursanţii Centrului Cultural Cornetu şi elevii şcolii Gimnaziale nr. 1 Cornetu i-au avut ca oaspeţi pe prietenii şi colaboratorii noştrii de la Asociaţia Culturală BUCURIILE MUZICII şi de la Asociaţia MATIAS din Jilava, alături de care, timp de mai bine de o oră, s-au bucurat şi ne-au bucurat cu poeziile, cântecele şi dansurile populare cu dăruire prezentate în faţa unui public numeros şi generos.
Cenaclul a culminat cu tradiţionala horă cu publicul, la care am participat cu mic, cu mare, cu bucurie şi entuziasm şi cu satisfacţia de a-i vedea pe micii noştri artişti împliniţi iar pe părinţii lor mândri.
Vă aşteptăm cu drag şi la viitoarele evenimente organizate de Centrul Cultural Cornetu!

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, în foaierul Centrului Cultural Cornetu, a avut loc cenaclul literar - muzical "BRUMĂREL CORNEŢEAN", prilej cu care l-am omagiat pe Dimitrie Bolintineanu la 200 ani de la naştere şi ne-am bucurat de prestaţiile artistice ale elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 1 Cornetu, coordonaţi de prof. Ileana Giba şi prof. Diana Morari şi i-am ascultat, admirat şi aplaudat cu drag pe cursanţii grupelor de dans popular (prof. Florin Dobre), cor-canto [col.(r) prof. Marius Crucianu] şi canto - muzică uşoară (prof. Camelia Ciobanu), într-o mini-sărbătoare a toamnei şi a diversităţii, în culori poetice, muzicale şi ritmice.
În finalul cenaclului, copiii grupelor de dansuri populare au încins o horă românească alături de ceilalţi participanţi şi de publicul spectator. Vă aşteptăm cu drag la următoarele evenimente organizate de Centrul Cultural Cornetu!SUCCES AL COPIILOR DIN CORNETU PE SCENA CONCURSULUI "GLASUL COPIILOR"!!!
După un an sau, în alte cazuri, după câteva luni de muncă şi studiu în cadrul cursurilor de canto sub îndrumarea prof. Camelia Ciobanu, talentatele şi minunatele fetiţe din Cornetu au fost răsplătite cu aplauze şi premii în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Pop şi Dans "Glasul Copiilor", desfăşurat în Bucureşti pe data de 26 octombrie 2019.
Juriul atent selectat, profesionist şi obiectiv, le-a răsplătit pe micile noastre staruri, acordându-le următoarele premii:
- Daria Dobre - Premiul II - Debut
- Giulia Hoportean - Premiul II - Debut
- Gabriela Marcu - Premiul I - Debut
- Alexia Dedu - Premiul II - Pop românească
- Elena Bordeianu - Premiul I - Pop românească
FELICITĂRI CURSANŢILOR CENTRULUI CULTURAL CORNETU ŞI PROFESOAREI CAMELIA CIOBANU! SUCCES ÎN CONTINUARE!

ĂŽn ziua de 05.10.2019, ora 12.00, la Centrul Cultural Cornetru, Ă®n cadrul unui parteneriat, a fost susţinut un spectacol de către Asociaţia Down Plus Bucureşti.
La vie aux dans, un proiect al incluziunii prin intermediul dansului

La vie aux dans este un proiect implementat de Asociaţia Down Plus Bucureşti Ă®n parteneriat cu Ansamblul de balet Arabesque. Proiectul se va derula Ă®n perioada iunie-noiembrie 2019 şi Ă®şi propune să promoveze diversitatea, toleranţa şi incluziunea prin realizarea unei serii de antrenamente şi prin prezentarea pe scenă a unor spectacole susţinute de un grup de 40 de persoane, grup format din 20 de tineri cu sindrom Down şi 20 de tineri tipici. ĂŽntregul grup va fi coordonat de 2 instructori profesionişti.
Cu alte cuvinte, La vie aux dans este un proiect realizat de copii pentru copii. Punerea Ă®n scenă a Ă®ntregului concept are rolul de a arăta abilităţile persoanelor cu dizabilităţi, precum şi dorinţa de a le Ă®mpărtăşi cu restul societăţii.
Asociaţia Down Plus Bucureşti este o asociaţie nonguvernamentală, nonprofit, care are ca scop crearea unor condiţii favorabile incluziunii Ă®n societate a persoanelor cu sindrom Down, cât şi Ă®mbunătăţirea stilului lor de viaţă prin desfăşurarea unor activităţi cât mai diversificate.
Asociaţia Down Plus Bucureşti s-a Ă®nfiinţat Ă®n luna aprilie a anului 2014 şi pâna Ă®n prezent a adunat 40 de beneficiari Ă®nscrişi pentru care organizează activităţi zilnice şi evenimente periodice.
Pe lista activităţilor se Ă®nscriu: sportul (gimnastică, dans, Ă®not, baschet, fotbal, ski, bocce), terapia ocupaţională şi activităţile culturale.
Ansamblul de balet Arabesque a fost fondat Ă®n anul 1982 şi cuprinde copii şi tineri cu vârste cuprinse Ă®ntre 4 şi 18 ani (solişti şi ansamblu) şi este laureat al mai multor festivaluri naţionale şi internaţionale.
Repertoriul ansamblului cuprinde dansuri clasice, dansuri moderne, dansuri româneşti stilizate şi dansuri de caracter (dans turcesc, spaniol, peruan, unguresc etc). ĂŽntregul ansamblu este coordonat de către doamna coregraf Anca Roman.
Emoţionant spectacol, oferit de Asociatia Down Plus Ă®n colaborare cu Ansamblul de balet Arabesque. Fericire pură, Ă®n ochii acestor copii. şi câtă muncă, Ă®n spatele acestor momente sublime, câtă gingăşie şi iubire Ă®n glasurile lor, atunci când se susţin unii pe alţii, atunci când Ă®şi strigă unui altuia, sau celui de pe scenă: "Bravo! Te iubesc!"
Foto: Mihai DUICANPrimăria Cornetu prin Centrul Cultural Cornetu, a organizat Ă®n data de 28 septembrie 2019, Ă®n Sala de spectacole a Centrului Cultural Cornetu, Concursul de muzică uşoară pentru copii ”JOLT KERESTELY”.

Organizatorii acestui proiect cultural şi-au propus, pe lângă descoperirea şi lansarea de noi talente, stimularea şi Ă®ncurajarea tinerilor interpreţi cât şi punerea Ă®n valoare a muzicii româneşti şi internaţionale de calitate. De asemenea, prin schimburile cultural – artistice, s-au legat prietenii Ă®ntre copii iar profesorii Ă®ndrumători au avut un prilej de schimburi de experienţă privind modalităţile de interpretare a muzicii vocale.
Având Ă®n vedere denumirea dată acestei manifestari, s-a urmărit promovarea pieselor din bogatul repertoriu pentru copii şi nu numai, pe care le-a compus prolificul Jolt Kerestely.
Concursul a cuprins trei secţiuni:
1. SECŢIUNEA I – cu vârste cuprinse Ă®ntre 5 şi 8 ani;
2. SECŢIUNEA a II-a – cu vârste cuprinse Ă®ntre 9 şi 12 ani;
3. SECŢIUNEA a III-a – cu vârste cuprinse Ă®ntre 13 şi 16 ani.
Prin regulamentul de desfăşurare a concursului, s-a stabilit interpretarea a 2 (două) piese, prima din repertoriul muzicii uşoare româneşti sau internaţionale, iar a doua din repertoriul compozitorului JOLT KERESTELY.
ĂŽn urma Ă®nscrieirilor Ă®ntr-un număr impresionant de copii - 70, juriul prin organizatorii acestui concurs au transmis concurenţilor să-şi stabilească pentru interpretare una din cele două piese.
Juriul a fost alcătuit din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti, astfel:
- JOLT KERESTELY – preşedintele juriului;
- CRISTINA MANOLIU – membru al juriului;
- STELA ENACHE – membru al juriului;
- MARINA FLOREA – membru al juriului;
- MARIAN NISTOR – membru al juriului.
- Prezentatorul concursului a fost OCTAVIAN URSULESCU.
Concursul a debutat cu interpretarea de către Corala ”Corneţenii” a Centrului Cultural Cornetu, dirijată de col.(r) prof. MARIUS CRUCIANU, a Imnului ”Micii Corneţeni” compus de către compozitorul JOLT KERESTELY special pentru copiii acestei localităţi.
Deschiderea Concursului de muzică uşoară pentru copii ”JOLT KERESTELY” a fost oficiată de primarul comunei Cornetu, domnul STOICA ADRIAN EDUARD, ce ne-a onorat cu prezenţa pe toată durata acestuia de la 10.00 până la 20.00.
Au participat copii din Bucureşti, Ilfov, Braşov, Piteşti, Ploieşti, Călăraşi, Câmpulung Moldovenesc, Râmnicu Vâlcea, Bârlad, Vaslui, Tecuci, Craiova, Galaţi, Târgu Jiu, Slobozia, Iaşi.
Dacă s-au Ă®nscris 70 de concurenţi doar 59 au reuşit să se prezinte la concurs. Toţi copiii au primit dilpome de participare, cadouri, dulciuri.

La SECŢIUNEA I – cu vârste cuprinse Ă®ntre 5 şi 8 ani, s-au prezentat 17 copii iar câştigători au fost:
Premiul I - CONDILĂ ROBERT MARIUS - Bucureşti;
Premiul II - HANDOCA TIBERIU IOAN - Otopeni;
Premiul III - DĂNEŢIU CARINA SOFIA - Voluntari;
Menţiune - FACUŞ DARIA ANDREEA - Măgurele.

La SECŢIUNEA a II-a - cu vârste cuprinse Ă®ntre 9 şi 12 ani, s-au prezentat 31 copii iar câştigători au fost:
Premiul I - BUEA VALENTIN IRINEL - Baloteşti;
Premiul II - GHEORGHE ELENA IRINA - Râmnicu Vâlcea;
Premiul III - BLEOJU AMALIA MARIA - Bârlad;
Premiul III - IONESCU MARA ADRIANA - Bucureşti;
Menţiune - GHERMAN LORENA MARIA - Râmnicu Vâlcea;
Menţiune - SUSANU MAYA ALESSIA - Iaşi.

La SECŢIUNEA a III-a - cu vârste cuprinse Ă®ntre 9 şi 12 ani, s-au prezentat 11 copii iar câştigători au fost:
Premiul I - VELEA OANA MARIA - Bucureşti;
Premiul II - MANOLESCU ANA MARINA - Bucureşti.

MARELE PREMIU al Concursului de muzică uşoară pentru copii ”JOLT KERESTELY” a fost obţinut de TICAN ANDREEA CRISTINA din Bucureşti.

Premiul al III-lea şi Menţiunea de la a treia categorie de varstă (13-16 ani) au fost direcţionate la a doua categorie de varstă (9 – 12 ani) unde au fost mult mai mulţi concurenţi Ă®nscrişi şi au avut note mai mari, conform regulamentului (Juriul Ă®şi rezervă dreptul de a redistribui premiile Ă®n funcţie de valoarea concurenţilor).
Au mai fost acordate patru premii speciale, două de către compozitorul Jolt Kerestely concurenţilor GHEORGHIU ANGELA IOANA şi BORDEIANU ELENA ANTONIA şi două de către Asociaţia Artiştilor Plastici TRAI-ART, concurenţilor BUEA VALENTIN IRINEL şi BORDEIANU ELENA ANTONIA conform regulamentului (Pot fi acordate şi alte premii oferite de mass-media, alte instituţii şi/sau sponsori care nu pot depăşi Ă®n valoare premiile acordate de organizatori).
După deliberarea juriului şi acordarea premiilor Ă®n finalul concursului o parte din membrii juriului au susţinut un minirecital muzical. Au cântat şi ne-au Ă®ncântat CRISTINA MANOLIU SAVULESCU, MARINA FLOREA, MARIAN NISTOR&DORINA PARASCHIV NISTOR şi STELA ENACHE care a reuşit să umple scena de copii.
ĂŽn finalul Concursului de muzică uşoară pentru copii ”JOLT KERESTELY” - TICAN ANDREEA CRISTINA câştigătoarea MARELUI PREMIU, a interpretat Ă®ntr-o manieră diafană piesa ”Copacul” a compozitorului JOLT KERESTELY.
Concursul a fost de o Ă®naltă ţinută artistică, copii fiind foarte talentaţi şi bine pregătiţi şi chiar dacă s-a desfăşurat pe durata aproape a 10 ore, considerăm că a fost un regal muzical de care s-a bucurat toată lumea prezentă la acest eveniment.
Nu putem să omitem munca de sisif pe care o depun profesorii pentru a ajunge la acest nivel cu Ă®nvăţăceii dumnealor.
Totodată trebuie amintită munca asiduă depusă pentru organizarea concursului de către personalul şi colaboratorii centrului şi doresc să evidenţiez pe ştefan Ciobanu, Mihai Zamfir, Paula Mihai, Bobe Roxana şi Monica Georgescu.
ĂŽn speranţa că obiectivele evenimentului nostru şi-au atins scopul şi toată lumea a plecat Ă®ncărcată de sentimente de bucurie şi mulţumire sufletească, am lansat invitaţia pentru anul următor, când sperăm ca ediţia a II-a să o transformăm Ă®n Festival.

Foto: Dana Corina Popescu şi Alexandru Posea
Directorul Centrului Cultural Cornetu
Col. (r) prof. Marius Crucianu
MARTI, 17-09-2019, ORA 18.00, va avea loc recitalul cursantilor Centrului Cultural Cornetu si preselectie pentru cursurile si atelierele din cadrul Scolii de Arte a Centrului Cultural Cornetu.

Sâmbătă, 14 septembrie, am aniversat 135 de ani de la naşterea scriitorului PANAIT ISTRATI şi l-am comemorat pe LIVIU REBREANU - 75 de ani.
Am avut invitaţi pe doamna MARIANA DAVID - poet, scriitor şi cantautor şi pe MONICA GEORGESCU. Am cântat, am dansat am povestit şi am recitat poezii despre .......TOAMNĂ.
Cenaclul nostru literar-muzical s-a bucurat de o audienţă remarcabilă, feed-back – urile celor prezenţi fiind dintre cele mai dătătoare de speranţă pentru misiunea pe care o avem Ă®ntru educaţia prin cultură a tinerilor corneţeni: “Vă felicit pentru preocuparea dumneavoastră pentru frumos! Nu uitaţi că suntem români şi avem o bogată tradiţie legată de dansurile populare, a cântecului şi voiei bună!
Duceţi mai departe tradiţia!”

Primăria Cornetu prin Centrul Cultural Cornetu a organizat o Serată muzicală încheiată cu un Foc de tabără, în data de 6 august 2019, la Baza sportivă a Comunei Cornetu.
Au fost invitaţi copiii şi locuitorii comunei. După cum vedeţi, ne-am adunat într-un număr considerabil.
Evenimentul a debutat cu prestaţia Formaţiei de dansuri populare CORNEţENII, sub îndrumarea coregrafului FLORIN DOBRE şi a prezentat trei dansuri tematice din diferite zone ale ţării. Au urmat hore şi sârbe dansate de copii, părinţi şi bunici împreună.
Grupa de chitară şi Corala CORNEţENII, conduse de colonel (r) profesor MARIUS CRUCIANU, ne-au teleportat la Cenaclul Flacăra - cu 50 de ani în urmă, interpretând cântece folk şi populare.
Seara a continuat cu mult aşteptatul Foc de tabără - pregătit cu minuţiozitate şi mult suflet de referenţii centrului MIHAI ZAMFIR şi şTEFAN CIOBANU.
şi, dacă tot am avut focul, ne-am pregătit de la mic la mare o mică gustare, cârnăciorul perpelit în ţepuşă de fiecare în parte, la focul de tabără, pentru mulţi dintre copii fiind prima lor mâncare pregătită de ei.
Am fost onoraţi şi de prezenţa primarului comunei Cornetu, domnul STOICA ADRIAN EDUARD. Ne bucurăm că am putut să fim împreună şi vă aşteptăm într-un număr cât mai mare şi la următoarele activităţi.
Foto DANA CORINA POPESCU
Directorul Centrului Cultural Cornetu colonel (r) profesor MARIUS CRUCIANU


Pe 29 iulie este Ziua Imnului Naţional sărbătorită începând cu anul 1998, în urma unei hotărâri a Parlamentului României. Conform Dicţionarului explicativ al limbii române imnul reprezintă un „cântec solemn apărut odată cu formarea statelor naţionale şi adoptat oficial ca simbol al unităţii naţionale sau de stat”.
Nevoia unui imn naţional al românilor îşi are rădăcinile în secolul al XIX-lea, într-o perioadă de mari frământări istorice, când se afirmă ideologia naţională. Era perioada idealurilor paşoptiste ş;i în acest context, românii aveau nevoie de un mesaj mobilizator, de un cântec eroic care să-i încurajeze, să le dea patriotism şi speranţă în lupta pentru plămădirea naţiunii române.
Aşa a apărut „Deşteaptă-te române”, cântec care a înflăcărat revoluţionarii de la 1848.
Ne-am adunat cu mic cu mare, noi corneţenii şi am sărbătorit o zi importantă a naţiunii noastre. Este esenţial să conştientizăm trecutul istoric al României.
ĂŽncă din momentul apariţiei, „Deşteaptă-te, române” a fost un cântec menit să le fie alături românilor în cele mai grele momente ale istoriei lor. Versurile combante ale cântecului i-au chemat pe români la luptă, la (re)deşteptare. Iată zece lucruri de ştiut despre Imnul Naţional al României.
Imnul actual al României este compus în contextul Revoluţiei de la 1848. Poetul Andrei Mureşanu (1816-1863) se afla pe atunci la Braşov în calitate de profesor la Colegiul Latino-German din localitate şi redactor la suplimentul literar „Foaie pentru minte, inimă şi literatură” al periodicului românesc „Gazeta Transilvaniei”. Lui îi va reveni misiunea compunerii unui cântec de luptă care să mobilizeze masele, alături de proclamaţiile şi declaraţiile din presă din acele momente.
Poezia a fost publicată în numărul 25 din 21 iunie 1948 al „Foii pentru minte, inimă şi literatură” sub titlul „Răsunet”.
După ce versurile au fost puse pe hârtie s-a ridicat problema identificării unui cântec adecvat acestora, menit să pună şi mai bine stihurile în valoare şi să le facă mai uşor de reţinut.
Este o întreagă controversă cu privire la autorul de drept al melodiei. Sunt cunoscute trei ipoteze. Unele mărturii vorbesc de Andrei Mureşanu, părintele versurilor, ca fiind şi autorul melodiei.
George Ucenescu, compozitor ucenic al lui Pann, susţinea că el a fost cel care i-ar fi intonat-o, printre altele, la cererea poetului, care căuta o melodie potrivită pentru versurile sale, şi deci el ar fi „autorul moral” al melodiei. Cântecul religios „Din sânul maicii mele” se pare că ar sta la originea melodiei actualului Imn de stat al României.
O teorie des uzitată şi încetăţenită în rândul opiniei publice româneşti îl desemnează pe Anton Pann, celebrul culegător şi profesor de muzică veche, ca fiind autorul melodiei.
Venirea comuniştilor la putere în România aduce acest simbol vechi al libertăţii românilor în postura ingrată de cântec interzis, deoarece, în condiţiile eliberării aduse de armatele sovietice, deşteptarea clamată de Mureşanu devenea impropie, aducând mai degrabă aminte de libertatea pierdută, decât de cea câştigată. O dată cu abdicarea forţată a Regelui Mihai I, la 30 decembrie 1947, şi alte marşuri şi cântece patriotice au fost interzise.
O dată cu Revoluţia anticomunistă din decembrie 1989, cântecul „Deşteaptă-te, române!”, practic instantaneu şi generalizat, a fost cântat ca un adevărat imn naţional, înlocuind imnul comunist „Trei culori”.
Astfel, instituirea sa ca imn naţional a venit de la sine, impunându-se majoritar, fără şovăială, sub formidabila presiune a manifestanţilor.
Imnul este consacrat prin Constituţia din 1991. Simbolistica lui naţională şi rolul jucat în momentele cheie ale istoriei românesti-Războiul de Independenţă,
Primul şi al Doilea Război Mondial, Revoluţia din decembrie 1989-au făcut ca opţiunea noului regim democratic de la Bucureşti să se îndrepte după 1989 către creaţia lui Andrei Mureşanu.
Din 1998, la iniţiativa Senatului României, ziua de 29 iulie a devenit Ziua Imnului Naţional.
Imnul de stat al României este alcătuit din unsprezece strofe, primele trei şi ultima dintre ele fiind cântate la ocazii festive. Timp de câţiva ani „Deşteaptă-te, române!” a fost şi imnul naţional al Republicii Moldova, fiind înlocuit în 1994 cu „Limba noastră”.
De-a lungul vremii, România a avut ca imnuri naţionale şi următoarele cântece:„Trăiască Regele” de Vasile Alecsandri, cântat între anii 1866-1948;„Zdrobite cătuşe”, în perioada 1948-1953, pe versuri de Aurel Baranga şi muzica de Matei Socor;„Te slăvim Românie” ce caracteriza prietenia dintre Uniunea Sovietică şi statul român, fiind imn naţional între anii 1953-1977;„Trei culori”, în perioada 1977-1989, pe muzică de Ciprian Porumbescu.
FOTO - DANA CORINA POPESCU


PE DATA DE 28 SEPTEMBRIE 2019 VA AVEA LOC LA CENTRUL CULTURAL CORNETU CONCURSUL DE MUZICA USOARA PENTRU COPII JOLT KERESTELY.
REGULAMENTUL CONCURSULUI ESTE DISPONIBIL AICI

SĂ‚MBĂTĂ 20.07.2019 ORA 11.00 va avea loc in foaierul Centrului Cultural Cornetu Cenaclul literar muzical "Si totusi iubirea..."Sâmbătă 20.07.2019, ora 11.00, la Centrul Cultural Cornetu s-a desfăşurat Cenaclul literar-muzical ” ŞI TOTUŞI IUBIREA ...”
Le-am urat tuturor Sfinţilor ILIE, La mulţi ani !!!!, l-am aniversat pe Păstorel (Alexandru Osvald) Teodoreanu - 125 de ani de la naştere şi bineĂ®nţeles nu puteam să nu ne aducem aminte de prolificul poet şi om de cultură ADRIAN PĂUNESCU, ce s-a născut Ă®n data de 20.07. Am cântat, s-a dansat, s-au recitat poezii şi ne-am Ă®ntors cu aproximativ 50 de ani Ă®n urmă la muzica folk şi Cenaclul Flacăra.
foto: Dana Corina Popescu


SĂ‚MBĂTĂ 20.07.2019 ORA 11.00 CENTRUL CULTURAL CORNETU ORGANIZEAZĂ ACŢIUNEA CU BICICLETA LA CORNETU.
Activitatea se va desfăsura conform Regulamentului de desfăsurare, în mai multe etape:
- legislaţie rutieră pentru ciclisti;
- proba de abilitaţi - jaloane;
- proba de viteza - 100 m - acestea desfaşurându-se pe strada Garoafei.
ĂŽn final toti concurenţii vor participa la Turul ciclist organizat pe itinerariul - strada Garoafei, de-a lungul barajului Cornetu-Mihaileşti, sat Ordoreanu, comuna Clinceni, strada Crinului, strada Garoafei.
Se pot înscrie copiii - locuitorii comunei Cornetu cu varsta între 5 şi 70 de ani.
Va asteptăm cu drag !!!!
Evenimentul "Cu bicicleta la Cornetu" 2019 s-a incheiat cu succes. Am avut peste 50 de concurenti, iar premiile au fost urmatoarele:
*Pentru proba cu jaloane la fete:
   - Premiul I - Giurea Antonia;
   - Premiul II - Buliga Alexa;
   - Premiul III - Ciobanu Ana Maria
   - Mentiune - Cristea Laura

*Pentru proba cu jaloane la baieti:
  - Premiul I - Dobre Ştefăniţă Adrian
  - Premiul II - Ciobanu Cristian
  - Premiul III - Roşu Constantin Daniel
  - Mentiune - Pătrănoiu Daniel, Johansson Edvin şi Niţu Alexandru.

*Pentru proba de viteza 100 m la fete:
**Categoria de varsta - pana la 6 ani:
   - Premiul I - Lazăr Eva
**Categoria de varsta 7-8 ani:
   - Premiul I - Buşteagă Teodora
   - Premiul II - Muşat Andreea
   - Premiul III - Marcu Gabriela
   - Mentiune - Ivaşcu Maria
**Categoria de varsta 11-12 ani:
   - Premiul I - Giurea Antonia
   - Premiul II - Marinescu Ana
   - Premiul III - Buşteagă Alexandra.
**Categoria de varsta 13-14 ani:
   - Premiul I - Buliga Alexandra
   - Premiul II - Ciobanu Ana Maria
   - Premiul III - Buliga Maria
**Categoria de varsta 21-40 ani:
   - Premiul I - Cristea Laura
   - Premiul II - Muşat Irina
   - Premiul III - Aniculăesei Elena

*Pentru proba de viteza 100 m la baieti:
**Categoria de varsta - pana la 6 ani:
   - Premiul I - Căpăţână Rareş;
**Categoria de varsta - 7-8 ani:
   - Premiul I - Muşat Rodrigo
   - Premiul II - Cristea Darius Ionuţ
   - Premiul III - Dobre Mario
   -Mentiune - Barbu Tudor, Muşat Patrick, Barbu Matei, Mihai Remus, Iuscu Vlad, Anton Denis
**Categoria de varsta - 9-10 ani:
   - Premiul I - Aniculăesei Andrei
   - Premiul II - Tudose Andrei
   - Premiul III - Aniculăesei Luca
   - Mentiune - Niţu Eduard Gabriel şi Stelejan Iustinian
**Categoria de varsta - 11-12 ani:
   - Premiul I - Roşu Constantin Daniel
   - Premiul II - Pătrănoiu Andrei
   - Premiul III -Marinescu Mihai Andrei
   - Mentiune - Căpăţână Luca
**Categoria de varsta - 13-14 ani:
   - Premiul I - Johansson Edvin
   - Premiul II - Niţu Alexandru
   - Premiul III - Cojocaru Cătălin
**Categoria de varsta - 15-16 ani:
   - Premiul I - Dobre Stefăniţă Adrian
   - Premiul II - Radu Andreas Bogdan.
**Categoria de varsta - 21-40 ani:
   - Premiul I - Ciobanu Cristian
   - Premiul II - Muşat Horaţiu
   - Premiul III - Buşteagă Bogdan
In finalul activitatii majoritatea concurentilor au participat la turul ciclist organizat pe itinerariul - Str. Garoafei - marginea barajului Cornetu-Mihailesti - Sat Ordoreanu - comuna Clinceni - Str. Crinului - Str. Garoafei.
Felicitari tuturor concurentilor si la urmatorul eveniment va asteptam intr-un numar cat mai mare.


ZIUA DRAPELULUI NATIONAL LA CORNETU


JOI 27 iunie 2019 ora 11.00 - CENACLUL LITERAR MUZICAL "DE SÂNZIENE"Astazi la cenaclu l-am evocat pe marele nostru poet Mihai Eminescu, la 130 de ani de la moartea sa. L-am aniversat pe G. Calinescu - 120 de ani de la nastere. ?i bineinteles Sânzienele. Am avut onoarea de a o avea ca invitata la acest eveniment pe Monica Gabriela Stoian, care a recitat integral din memorie ”Luceafarul” de Mihai Eminescu.
foto - Dana Corina Popescu


15 iunie 2019 - Corala Cornetenii a Centrului Cultural Cornetu, Judetul Ilfov, coordonata de col(r)prof. Marius Crucianu, Asociatia Nationala Cultul Eroilor "Regina Maria" filiala Bucure?ti coordonata de col(r) Petrica Gurau, presedintele filialei, poetii Evelyne Maria Croitoru, Mariana David, Sarah DeJar, artistul Nicolae Maxim - flautist la Filarmonica George Enescu Bucuresti, profesori, parinti, membrii filialei au participat pe data de 15 iunie 2019 la excursia tematica ”Cultura, identitate si memorie” si au depus coroane de flori si au sustinut momente artistice la urmatoarele obiective:

Orasul Braila:
- Ansamblul comemorativ în Cazarma 307 Braila – 12 busturi de eroi;
- Statuia Ecaterinei Teodoroiu;
- Statuia lui Mihai Eminescu;
- Fântâna cinetica – Faleza Dunarii;
- Muzeul Panait Istrati.

Orasul Galati:
- Complexul muzeal de stiintele naturii (Acvariu, gradina botanica, planetarium);
- Stauia Dorobantului;
- Casa memoriala ”Cuza Voda”;
- Muzeul de istorie;
- Mausoleul eroilor;
- Biserica fortificata ”Sfânta Precista” – faleza Dunarii.MIERCURI, 12 IUNIE 2019, ORA 18.00 Primăria Cornetu şi Centrul Cultural vă invită la spectacolul "ULTIMUL CLOPOŢEL".


Centrul Cultural Cornetu organizează CURSURI DE SAXOFON ŞI CLARINET.


Aspecte din cadrul festivităţilor care au avut loc cu ocazia Inălţării, prilej cu care corala Corneţenii a susţinut două concerte de cântece patriotice şi omagiale întru memoria eroilor neamului românesc.
În data de 1 iunie 2019 s-a desfasurat la Câmpulung Moldovenesc prima editie a Concursului de muzica vocal instrumentala pentru copii “Muguri de vis” , in cadrul careia copiii din Cornetu au avut o prestatie remarcabila, obtinând urmatoarele premii:

Premiul 3 – sectiunea canto: Delia Ioana Sorescu, Daria Denisa Dobre, Gabriela Marcu – prof. coordonator Camelia Ciobanu
Premiul 2 – sectiunea canto: Valentina Cristina Chiribou – prof. coordonator Camelia Ciobanu
Premiul 1 – sectiunea canto: Elena Bordeianu, Alexia Dedu – prof. coordonator Camelia Ciobanu
Premiul Special – sectiunea canto: David Andrei Ochea – prof. coordonator Camelia Ciobanu
Premiul Special – sectiunea cor: Corala CORNETENII – coordonator col(r)prof. Marius Crucianu

Felicitari tuturor!


Pe data de 29 mai 2019, Corala CORNEŢENII a susţinut un concert la Biblioteca Naţională a României, cu ocazia desfăşurării în ţara noastră a Congresului Mondial CLIMA 2019. Copiii corneţeni au fost răsplătiţi cu aplauze din partea unui public cald şi entuziast.
Conectare
Utilizator

ParolăŢi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
COMUNICAT

IMPOZITELE SI TAXELE PENTRU ANUL 2019 VOR RAMANE LA ACELASI NIVEL CU CEL DIN 2018.

IN CADRUL SEDINTEI ORDINARE DIN 28.12.2018 CONSILIUL LOCAL CORNETU A APROBAT CA IMPOZITELE SI TAXELE LOCALE SA SE MENTINA LA NIVELUL CELOR DIN 2018.

IMPOZITE SI TAXE 2019
Taxele şi impozitele locale aferente anului 2019 se vor putea achita Ă®ncepând cu 15 ianuarie. Ca şi Ă®n anii anteriori, contribuabilii vor avea la dispoziţie următoarele modalităţi de plată a impozitelor şi taxelor locale: •Plata cu numerar sau card bancar la ghişeele din sediul Primăriei Cornetu din şoseaua Alexandriei nr.140.
•Plata prin POS ramâne una dintre cele mai sigure şi comode metode de plată a taxelor şi impozitelor locale. La efectuarea tranzacţiei nu se percepe comision suplimentar, securitatea datelor este 100% asigurată, iar contribuabilul este scutit de grija buzunarelor pline de numerar. Programul casieriilor de la sediul Primăriei Cornetu este de luni pâna vineri Ă®ntre orele 8-16. •Plata on-line De departe cea mai comodă modalitate de plată a taxelor şi impozitelor este din faţa calculatorului. Pentru plata online, se parcurg următorii paşi:
•Se accesează pagina Primăriei Cornetu;
•În bara orizontală de sus a site-ului, la sectiunea Servicii Publice → Taxe şi Impozite se apasă pe butonul ” Ghiseul.ro.”;
•În pagina nou deschisă, se introduce numele de utilizator şi parola;
•În noua pagină deschisă, se vizualizează obligaţiile de plată, contribuabilul având posibilitatea achitării Ă®n totalitate sau parţial a acestora;
•Se completează datele de pe card solicitate;
•Se confirmă acceptarea efectuării plăţii cu cardul;
•Dacă plata este acceptată, se poate tipari dovada plăţii.
IMPORTANT : Sunt două metode prin care puteţi obţine datele de acces (UTILIZATOR şi PAROLA) pentru ghişeul.ro:     1. Contribuabilii işi pot ridica pe loc datele de acces pentru accesarea platformei ghişeul.ro de la sediul Primăriei Cornetu din şoseaua Alexandriei nr.140, pe baza actului de identitate şi a cererii tip completată care poate fi descărcată de aici     2. Metoda online de obţinere a datelor de logare: Accesaţi secţiunea “SOLICITATI DATE DE ACCES” de pe prima pagină ghişeul.ro si parcurgeţi etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare” Primăria Cornetu este printre primele localităţi din Judeţul Ilfov care pune la dispoziţia cetăţenilor acest serviciu modern.
Pagină generată în 0.04 secunde Copyright@Primaria Cornetu 2011-2019 665,860 vizite unice