Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

La vie aux dans, un proiect al incluziunii prin intermediul dansului (05.10.2019)

În ziua de 05.10.2019, ora 12.00, la Centrul Cultural Cornetru, în cadrul unui parteneriat, a fost susţinut un spectacol de către Asociaţia Down Plus Bucureşti.
La vie aux dans, un proiect al incluziunii prin intermediul dansului

La vie aux dans este un proiect implementat de Asociaţia Down Plus Bucureşti în parteneriat cu Ansamblul de balet Arabesque. Proiectul se va derula în perioada iunie-noiembrie 2019 şi îşi propune să promoveze diversitatea, toleranţa şi incluziunea prin realizarea unei serii de antrenamente şi prin prezentarea pe scenă a unor spectacole susţinute de un grup de 40 de persoane, grup format din 20 de tineri cu sindrom Down şi 20 de tineri tipici. Întregul grup va fi coordonat de 2 instructori profesionişti.
Cu alte cuvinte, La vie aux dans este un proiect realizat de copii pentru copii. Punerea în scenă a întregului concept are rolul de a arăta abilităţile persoanelor cu dizabilităţi, precum şi dorinţa de a le împărtăşi cu restul societăţii.
Asociaţia Down Plus Bucureşti este o asociaţie nonguvernamentală, nonprofit, care are ca scop crearea unor condiţii favorabile incluziunii în societate a persoanelor cu sindrom Down, cât şi îmbunătăţirea stilului lor de viaţă prin desfăşurarea unor activităţi cât mai diversificate.
Asociaţia Down Plus Bucureşti s-a înfiinţat în luna aprilie a anului 2014 şi pâna în prezent a adunat 40 de beneficiari înscrişi pentru care organizează activităţi zilnice şi evenimente periodice.
Pe lista activităţilor se înscriu: sportul (gimnastică, dans, înot, baschet, fotbal, ski, bocce), terapia ocupaţională şi activităţile culturale.
Ansamblul de balet Arabesque a fost fondat în anul 1982 şi cuprinde copii şi tineri cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani (solişti şi ansamblu) şi este laureat al mai multor festivaluri naţionale şi internaţionale.
Repertoriul ansamblului cuprinde dansuri clasice, dansuri moderne, dansuri româneşti stilizate şi dansuri de caracter (dans turcesc, spaniol, peruan, unguresc etc). Întregul ansamblu este coordonat de către doamna coregraf Anca Roman.
Emoţionant spectacol, oferit de Asociatia Down Plus în colaborare cu Ansamblul de balet Arabesque. Fericire pură, în ochii acestor copii. şi câtă muncă, în spatele acestor momente sublime, câtă gingăşie şi iubire în glasurile lor, atunci când se susţin unii pe alţii, atunci când îşi strigă unui altuia, sau celui de pe scenă: “Bravo! Te iubesc!”
Foto: Mihai DUICAN